Grupp Berglund 

Berglund Travel 

Grupp: Peter Groning 

Cape Town-Gondwana Game Reserve-George-Stellenbosch 
11 dagar/10 nätter 
20 personer 
Avresedatum: 09 januari 2018 
09 November 2018-19 november 2018 

                                                                                                                     

Klicka här för att se din digitala resväg 

Översikt:

  

Boende 

Mål 

Ank. 

Avr. 

Nätter 

Grund 

Typ av rum 

Radisson Red V&A Waterfront 

Kapstaden 

9 nov 

11 nov 

B&B 

10 st Tvåbäddsrum 

Gondwana Game Reserve 

Gondwana Game Reserve 

11 nov 

12 nov 

FB + 

10 st fynbos villor och Bush villor 

Fancourt Hotel 

George 

12 nov 

16 nov 

B&B 

10 st Tvåbäddsrum 

Majeka hus 

Stellenbosh 

16 nov 

19 nov 

B&B 

10 st Tvåbäddsrum  

  

Förklaring: 
B&B= Bed and Breakfast 
FB += middag, boende, frukost och lunch. 

                                                                                                                   
 

                                                                                      

Dag 1: Radisson Red V&A Waterfront, Kapstaden

(fre, 9 november)

 

 

Dagsprogam:

Vid ankomst till Kapstadens flygplats så möts du av vår agent som kommer att eskortera dig till bussen. Njut av en stadsrundtur och avsluta med ett besök på helt fantastiska  Table Mountain. Därefter körs ni till hotellet för att checka in.

 

Kapstaden:

Kapstaden ligger vacker vid Indiska oceanen inklämt mellan sluttningarna av det ikoniska Table Mountain och Table Bay´s glittrande safirblå vatten, den exceptionella och natursköna staden Kapstaden är i en klass för sig själv. Vissa städer förmedlar rik kultur, bra nattliv, en kosmopolitisk atmosfär och extraordinär arkitektur, medan andra förmedlar fantastiskt landskap och extraordinära naturliga underverk. Kapstaden hade turen att bli en av dessa, med naturliga attraktioner och så mycket mer. Med sin livliga hamn, världsklass stränder, förstklassiga vingårdar och dess bergiga omgivningar!  Kapstaden blir en livslång kärlekshistoria vågar vi påstå.

 

Övernattning: Radisson Red V&A Waterfront:  

Ett modernt och centralt hotell i Kapstaden. Red Roof har den bästa utsikten över Table Mountain och den berömda V&A Waterfront. Stretcha till soluppgången, yoga, ta en eftermiddags juice eller njut av alla dofter ifrån grillarna och gatumaten i Kapstaden.

 

Aktiviteter

Table Mountain

 

Table mountain:

Utan tvekan är det Table Mountain som gör Kapstaden så unik som den är. Utsikten över området kring Kapstaden är bedårande på 1000 meters höjd över havsnivån. Det är en unik upplevelse, en andlig reträtt och ett stort turistmål i Sydafrika. Ett besök i staden är inte fulländat utan att ha gått eller tagit linbanan till toppen av Table Mountain!

 

Ingår

B&B

                                                                                                                                                       

 

Dag 2: Radisson Red V&A Waterfront, Kapstaden

(lör, 10 november)

Dagsprogram:

Efter frukosten kommer golfarna att transporteras  till Atlantic Beach Golf Club för en golfrunda. Tee tider: 11:32, 11:40 & 11:48

Övriga resenärer kommer att njuta av en heldagsrundtur i Cape Peninsula, som omfattar Hout Bay, Cape Point, Simonstown, Boulder ' s Beach och Kirstenbosch Botanical Gardens ! En rundtur med oförglömliga upplevelser.

 

Aktiviteter:

 • Heldagsrundtur I Cape Point 
 • Atlantic Beach Golf Club
 • Cape Point
 • Boulders Beach
 • Kirstenbosch Botanical Gardens

 

Cape point tour heldag:

Höjdpunkter i en resa ner till Cape Point inkluderar; flera av världens mest spektakulära platser, Hout Bay, Chapman ' s Peak, Noordhoek strand, Cape Point naturreservat, två fyrar på Afrikas udde, Boulders Penguin Colony, Simonstown, kalk Bay och Kirstenbosch Botanical Gardens.

 

Atlantic beach golf club:

Njut av vår mästerskapsbana av traditionell stil och utmaningen med havets vindar. På lugna dagar kan du spela ditt ”normala” spel och blåsiga dagar kräver lägre slag för att hålla sig under vinden. I vilket fall är vi säkra på  att du kommer att njuta av utmaningen.
Atlantic Beach Links har byggts för bevarandet av den inhemska faunan och floran.
Jämfört med andra golfbanor i Kapstaden, kommer du hålla med om att det är kombinationen av bra Golf i oöverträffad naturliga omgivningar som gör Atlantic Beach ' s Links golfbana en unik golfupplevelse.

 

Cape point:

ape Point är en spektakulär syn.Täckt av endemiska fynbos och hem till fantastiska vikar, stränder och böljande gröna kullar och dalar, bara 60km utanför Kapstaden. Cape Point ligger inom Cape Floral regionen som är ett världsarv. Cape Floral regionen är ett av de rikaste områdena med växter i världen - det är där nästan 20% av Afrikas växter lever. Cape Point är en förstklassig upplevelse.

 

IBoulders beach:

Boulders Beach i Simon ' s Town med dess enorma stenblock som skyddar viken från strömmar och stora vågor. Det är en sällsynt njutning att simma med pingvinerna men rör- och mata dem inte. De kan se söta och gosiga ut men deras näbbar är lika skarpa som rakhyvlar och om de känner sig hotade kan de lätt nafsa till sig ett finger eller näsa.

 

IKirstenbosch botaniska trädgård:

På de nedre sluttningarna av Table mountain, visar den vackra Kirstenbosch botaniska trädgården några av Uddens rika flora. Något väldigt fantastiskt här är den unika "fynbos" vegetationen.  För er som utforskar detta trädgårdsparadis erbjuds restaurangen eller te-rummet, som är fullt dinglar med läckra maträtter, smaskiga godsaker och uppfriskande drycker. På sommaren erbjuds musikkonserter på söndagar vid solnedgången. Kirstenbosch är rankad som den sjunde bästa botaniska trädgården i världen.

 

Ingår

Säng & frukost

                                                                                                                                                       

Dag 3: Gondwana Game Reserve

(sön, 11 november)

 

Dagsprogram:

 • Frukost på ditt hotell
 • 09h00: transfer till Kapstadens flygplats för flyg till George (ingår)
 • Avresa ifrån Kapstaden vid 11h45/ankomst i George vid 12h35
 • Vid ankomsten till George flygplats möter ni er chaufför som kör er till Gondwana Game Reserve.
 • I vistelsen ingår frukost, lunch och middag samt 2 safari´s

Gondwana Game Reserve

Beläget i hjärtat av Garden Route, kommer du att hitta ett vackert omsåde som kommer att beröra dina sinnen för all framtid. Byggt på 11 000-hektar, sticker Gondwana Game Reserve ut med att vara det enda fynbos reservatet i världen med fritt strövande `The big five’ samt utrotningshotade arter som Zebror, svarta noshörningar och svarta kärrhökar bland många andra. Dess fantastiska skönhet kommer att lugna och glädja dig med oändlig utsikt över berg och gröna böljande kullar täckta av färgglad fynbos. Reservatet är beläget 25 minuter utanför den charmiga kuststaden Mossel Bay och bara 4 timmars bilresa från Kapstaden.

 

Övernattning: Gondwana Game Reserve              Visa iBrochure

En modern och lyxig twist på den traditionella Khoi-San-bostaden. Varje öppen planlösnings svit är inbäddad i sin spektakulära omgivning med 180-graders utsikt, himmelsfönster för stjärntittare, lerkrukor, eldstäder och djupa bad för att hålla dig varm vid ankomsten från en safari. De rymliga Bush Lodge boendena inkluderar en stor pool, lounge och bar men också mat och dryck som erbjuds i en elegant matsal som ligger runt 2 öppna spisar. Gästerna bjuds på överrasknings Bush-frukostar, romantiska picknickar, grillkvällar och natursköna solaktiviteter. De välutrustade, lyxiga, fristående sovrummen har utsikt över två fantastiska vattenhål utöver dalen till omgivande berg, som en gång bildade en del av det berömda landet känt som Gondwanaland. Rum specifikationer: 14 sviter med öppen planlösning men också sängar som är centrerade under takfönstren med privat omklädnings område bakom rymligt badrum öppet mot sovrummet med djupt badbadkar, dusch och dubbla handfat! Det finns även möjlighet att antingen få dubbelsäng eller ”King size” säng, på begäran också ved spis, privat uteplats, minibar, te station, telefon och kassaskåp. Tillgång till Internet i allmänna utrymmen. Ca 70m ² i storlek!

 

Fynbos villas and bush villas:

Gondwana ' s fynbos Villas och Bush Villas erbjuder lyxiga bekvämligheter i en Safari Lodge med alla bekvämligheter i hemmet perfekt för familjer och grupper av vänner. Alla de stilfulla villorna erbjuder rymliga, öppna planlösningar med tre eller fyra rum och eget badrum. Varje Villa är belägen med fullständig avskildhet och imponerande utsikt från expansiva utomhus däck.  Olika paket kan bokas med villaboende från helpension (3 gourmet måltider på närliggande Kwena Lodge och 2 dagliga safari’s) till halvpension till B&B och dagliga spelpaket. B&B-paketet tillåter familjetid i din Villa och tid att utforska den omgivande trädgårds rutten vid intresse av alla de prisbelönta golfbanorna och toppstränderna, med Gondwana som bas.

Fynbos Villas – är beläget i anslutning till Kwena Lodge, 3 sovrum.

Bush Villas - ligger 10 km från Kwena Lodge, som kräver egen bil till Kwena Lodge för måltider och safari’s. 3 och 4 sovrum.

 

Vilka specifikationer:

Mysigt halmtak med öppen planlösnings lounge, matsal och kök!
Cirka 240 kvadratmeter i storlek med 2, 3 och 4 sovrums konfigurationer.
Vardagsrummet har vedeldad öppen spis och fällbara fönster dörrar som leder ut på ett expansivt däck med ofattbar utsikt över Western Cape landskapet.
Stora, lyxiga sovrum med sittplatser, privatdäck och gasspisar.
Rymligt badrum med djupa bad, duschkabin och dubbla handfat,
Plattskärms-TV, DVD-spelare, telefon (Obs-TV nättjänster inte tillgänglig).
Men också fullt utrustat kök med mikrovågsugn och diskmaskin.

 

Bekvämligheter:

Närliggande Lehele Lodge och Kwena Lodge serverar gourmetmat och erbjuder även sportevenemang på tv i Lehele Lodge bar. Båda Safari Lodgerna har stora pooler, lounge och barområden, eleganta matsalar samt ett bibliotek med datorer och WiFi.  Varje Lodge har uteserveringar med utsikt över Gondwanas vackra landskap.
Njut av safari med expertguider i öppna Land Rovers på 1000 hektar skyddat område tillgängligt för vandring, fiske och terrängcykling.

 

Ingår

Helpension och aktiviteter

                                                                                                                                                       

 

Dag 4:Fancourt Hotel, George

(mån, 12 november)

 

Dagsprogram:

 • Tidig morgonrunda följt av frukost.
 • Transport till Fancourt för incheckning
 • Tillbringa dagen på egen hand

 

George

Inklämt mellan de majestätiska Outeniqua bergen och Indiska oceanen, längs Sydafrikas världsberömda ”Garden Route”, ligger den historiska staden George som är den sjätte äldsta staden i landet. Förr en skogshuggares utpost, idag det kommersiella navet i Garden Route. Denna idylliska stad, med en rik historia, är omgiven av frodiga landskap , ändlösa stränder, skyhöga berg och glittrande sjöar. Det är en oas för naturälskare och äventyrare. Besökare kan spela golf på en mängd olika mästerskapsbanor, upptäcka lokal historia på George Museum och besöka Garden Route’s botaniska trädgård.

 

Övernattning: Fancourt Hotel           Visa iBrochure

Välkommen till södra halvklotets häftigaste golfanläggning. Placerad på 613 hektar i den magnifika Garden Route, strax utanför George, är Fancourt Sydafrikas främsta livsstilsegendom med berg, inhemska skogar och den varma Indiska oceanen i närheten.

Denna internationellt kända egendom har 133 lyxiga rum och sviter, fantastiska familjeanläggningar, tre Gary Player designade golfbanor, Spa, Kidz Club och en mängd utmärkta restauranger. En frisersalong, Ladies Boutique, Pro butiker, tennisbanor, inomhus- och utomhuspooler, fiskedammar och vandringsleder vilket ger gästerna ett oändligt utbud av lyxig och spännande underhållning.

 

Ingår

Säng & frukost

                                                                                                                                                       

Dag 5:Fancourt Hotel, George

(tis, 13 november)

 

Dagsprogram:

 • Efter frukosten kommer golfarna att njuta av en morgonrunda på Fancourt Outeniqua Golf Course vid 08h30
 • Övriga resenärer kommer att tas på en Featherbed Eco Tour
 • Åter till hotellet på eftermiddagen
 • Gemensam middag på La Cantina restaurang i Fancourt

 

Aktiviteter:

 • Featherbed naturreservat Eco Experience
 • Fancourt Outeniqua golf
 • La Cantina

 

Featherbed naturreservat Eco experience:

Featherbed naturreservat, som ligger på ´Western Head´ i Knysna, är den främsta Eco-upplevelsen på Garden Route och är bara tillgänglig med färja.
Vi transporteras med ett 4x4 fordon och släpvagn som kan köra upp på udden av reservatet, en specialistguide som ger information om fauna och Flora, valfria guidade turer på en 2,2 km lång promenad genom kustnära skog och fynbos i gamla havsgrottor samt lunchbuffé på en uteservering under tak av Milkwood träd.

 

Fancourt quteniqua kurs:

Outeniqua är en av två majestätiska 18-håls Park-layouter på Fancourt. Den är designad av legendariska Grand Slam golfaren Gary Player, banan är ganska lik sin granne Montagu, med utmanande design och ypperlig kondition som tillfredsställer alla typer av golfare. Alla banorna på Fancourt har en mängd olika tees för att tillfredsställa varje önskemål om banans länd.

 

Ingår

Säng & frukost

                                                                                                                                                       

Dag 6: Fancourt Hotel, George

(ons, 14 november)

 

Dagsprogram:

Efter frukosten kommer golfare att njuta av en morgonrunda Golf på Fancourt Montagu Golf Course vid 08h30

Övriga resenärer kommer att tas på en rundtur bland Cango grottorna.

Åter till hotellet på eftermiddagen och tillbringa resten av dagen med fri tid.

 

Aktiviteter:

 • Cango grottor
 • Fancourt Montagu Course

 

Cango grottor:

De spektakulära Cango grottorna är ett underjordiskt ”Wonderland” av magnifika klippformationer som lockar tusentals besökare varje år. De sträcker sig mer än två kilometer in i Swartberg’s bergen och besökarna kan även här ta guidade turer som slingrar sig genom smala passager och ofantligt branta trappor som förbinder de massiva grottorna.

 

Fancourt Montagu Course:

Montagu är en mycket berömd bana och har rankats som Sydafrikas bästa golfbana. Det har nyligen genomgått stora renoveringar med flera hål som omformas helt och har faktiskt två helt nya hål - den 1a och 9e!

 

Ingår

Säng & frukost

                                                                                                                                                       

Dag 7: Fancourt Hotel, George

(tors, 15 november)

 

Dagsprogram:

Efter frukosten kommer golfare att njuta av en morgonrunda på Fancourt Links Course vid 08h45.

Övriga resenärer har dagen fri för egna aktiviteter.

 

Aktiviteter:

 • The Links

 

The links:

Att komma till Fancourt är en upplevelse i sig men att dessutom få spela The Links måste ses som en unik golfupplevelse. Banan är privat och erbjuder endast ett fåtal gäster från Fancourt anläggningen att spela banan. Gary Players mästerverk som bandesigner. Böljande terräng och sanddyner där varje hål är en liten värld för sig. Efter att ha passerat ett antal grindar in till anläggningen får man bekanta sig med en caddie som följer dig hela dagen. Från träning på ranchen till sista putten. The Links spelas gående. Banan ägs Dr Hasso Platter. För er som vill pricka av er ”bucket list” på väldens häftigaste golfbanor är detta ett tillfälle.

 

 

Ingår

Säng & frukost

                                                                                                                                                       

Dag 8: Majeka House, Stellenbosch

(fre, 16 november)

 

 

Dagsprogram:

 • Till George flygplats efter frukost och flyg tillbaka till Kapstaden (ingår)
 • Avresa från George flygplats vid 13h00/ankomst i Kapstaden vid 13h50
 • Vid ankomsten till Kapstaden, möter vi upp chauffören och beger oss till Majeka House. Tillbringa dagen med fritid!

 

Stellenbosch:

Stellenbosch är en universitetsstad omgiven av berg och vinodlingar, en blandning av historisk arkitektur, studentliv, njutningsfyllda läckerheter och ek-alléer. En rundvandring i stadens centrum gör att besökarna kan ta in det fantastiskt vackra bevarade ”Kapstadsholländska”och den ”viktorianska” arkitekturen, liksom de många lockande konstgallerierna, hantverksbutikerna, klädbutikerna och presentbutikerna, medan matälskare kanske föredrar aptitretande rätter och fina viner på restauranger eller livliga bistros. Stellenbosch är också en idealisk bas för att utforska den berömda lokala ´Wine-route´, som ståtar med en hög andel av landets ledande vingårdar.

 

Övernattning: Majeka hus               Visa iBrochure

Det hotell ligger i utkanten av Stellenbosch och är en perfekt tillflyktsort under ditt besök på Cape Winelands. Det är en bra bas för att utforska Stellenbosch med sina intressanta butiker, gallerier och museer.

Majeka House erbjuder eleganta rum med gratis Wi-Fi, luftkonditionering, Lavazza kaffemaskiner och alla andra bekvämligheter man kan förvänta sig att hitta i denna 5-stjärniga fastighet. Alla rum har renoverats under senaste året.

Middag på Makaron restaurante, som under de senaste tre åren har nominerats till en av de 20 bästa restaurangerna (under 2012, 2013 & 2014) i Sydafrika. En upplevelse man bara inte får missa.

Majeka Spa erbjuder ett komplett utbud av massage-, ansikts- och andra behandlingar samt användning av vår bastu, ångbad, jacuzzi och fitnesscenter. Den ståtar med Himalayas kristall salt säng- ett måste för alla besökare.

Majeka har en stor uppvärmd inomhuspool, en kall semi-privat utomhuspool och ytterligare två semi-privata uppvärmda pooler för användning av våra gäster vid poolen.

 

Ingår

Säng & frukost

                                                                                                                                                        

Dag 9:         Majeka House, Stellenbosch     (lör, 17 november)

 

Dagsprogram:

Hela dagen på egen hand eller med resekompisar

 

Ingår

Säng & frukost

                                                                                                                                                       

Dag 10: Majeka House, Stellenbosch

(sön, 18 november)

 

Dagsprogram:

Frukost på ditt hotell, golfare har möjligheten att njuta av en runda golf på De Zalze golfbana vid 08h04, 08h12 & 08h20 och senare ansluta med i resten av gruppen på deras ´Winelands turné´ på Ernie Els vingård.

Övriga resenärer njuter av en heldag Cape Winelands Tour

´Middag på The Easy´  Ernie Els egen restaurang i centrala Stellenbosch

 

Aktiviteter

 • De Zalze Golf Club
 • Cape Winelands Day Tour
 • Ernie Els vingård
 • The Big Easy

 

De Zalze golf club:

Den 300 hektar stora Winelands Golf Estate erbjuder golfare och besökare möjlighet att njuta av vinprovning, pittoreskt boende, mat på Terroir restaurang samt koppla av på terrassen md den gudomliga omgivningen. Denna Golf Estate har visat sig vara en av de mest eftertraktade Golf Estate fastighetsinvesteringar i Sydafrika, efter att ha uppnått rekordförsäljning sedan 2002.

 

Cape Winelands day tour:

Från Kapstaden tar vi oss ut i det pittoreska ´Winelands´ besöker Sydafrikas mest kända vinregioner-Paarl, Franschoek och Stellenbosch.  Bortsett från de utmärkta vinerna är området också känt för sin mat och är genomsyrad av historia som Taal monumentet, olika museer och bidraget från de franska Hugenotterna.  Det finns också många sevärdheter man inte skulle förvänta sig att hitta på en vin rutt, från fjärilar till geparder och i stort sett allt däremellan.

 

Ernie Els Winery:

Utforska den underbara och fascinerande ´vinvärlden´ som den sydafrikanska golfaren Ernie Els har njutit av. Genom sina många resor runt om i världen har Ernie uppskattat några av världens största viner och 1999 bestämde sig för att fullfölja sin utvecklade passion för fint vin med skapandet av Ernie Els viner. Som en av Sydafrikas ledande ambassadörer och ett av de mest kända ansikten i idrottsvärlden, är det passande att Ernie valde Stellenbosch  för att producera sina viner. Eftersom begreppet Ernie Els viner föddes producerade han med hjälp av den prisbelönte vinmakaren Louis Strydom, Jungfrun, 2000 årgång av Ernie Els-en "klassisk" Bordeaux-blandning.
Marknadsföringsynergi mellan vinet och Ernies "klassiska" golfsving var uppenbara. Avsikten från början var att fokusera på att leverera en kvalitetsprodukt som kunde hålla sin egen i sällskap med världens finaste viner. Naturligtvis var planen att starta i liten skala, säkerställa förpackning och presentation, marknadsföring och distribution, med en standard som var i linje med deras vision för en premium produkt.

 

The Big Easy:

The Big Easy lägger största vikt på att servera god mat och fantastiskt vin. Det finns ett tydligt franskt inflytande och tyngdpunkten ligger på att använda de finaste, färskaste ingredienserna för att producera mat i världsklass i denna historiska miljö. De personligt utvalda vinerna kompletterar menyn. Tel (021) 887 3462

 

Ingår

Säng & frukost

                                                                                                                                                        

Dag 11:      Avresa       (mån, 19 november)

 

Dagsprogram:

Frukost på ditt hotell och därefter utcheckning. Transfer till Cape Town International Airport för flyg hem...

                                                                                                                                                       

Transport

 

Flyginformation

Datum

Flyg

Flyg

Avgångsflygplats

Tid

Ankomstflygplats

Tid

Klass

Ref

11 nov

SA8631 (schemalagd)

South African Airlines

Kapstadens Internationella Flygplats [CPT]

11:45

George flygplats [GRJ]

12:35

 

 

16 nov

SA8632 (schemalagd)

South African Airlines

George flygplats [GRJ]

13:00

Kapstadens Internationella Flygplats [CPT]

13:50

 

 

 

Körningar

Datum

Företag

Avresa

Ankomst

Tid

Fordon

09 nov

 

Cape Town International Airport [CPT]

Radisson Red V&A Waterfront

 

 

11 nov

 

Radisson Red V&A Waterfront

Cape Town International Airport [CPT]

 

 

11 nov

 

George flygplats [GRJ]

Gondwana Game Reserve

 

 

12 nov

 

Gondwana Game Reserve

Fancourt Hotel

 

 

16 nov

 

Fancourt Hotel

George flygplats [GRJ]

 

 

16 nov

 

Cape Town International Airport [CPT]

Majeka hus

 

 

19 nov

 

Majeka House

Cape Town International Airport [CPT]

 

 

 

Fyll i nedan formulär, märk: "Sydafrikaresan"


Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.